Het nieuwe jaar begint vaak met goede voornemens, en voor steeds meer mensen betekent dat: Veganuary. Deze wereldwijde beweging daagt je uit om in de maand januari plantaardig te eten. Het begon als een klein initiatief in 2014, maar is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat miljoenen mensen inspireert. Onderstaande recepten moet je proberen tijdens jouw Veganuary (en daarna).
Recepten waar je geen genoeg van krijgt
Plantaardig eten hoeft echt niet saai te zijn! Probeer bijvoorbeeld een romige pompoensoep met kokosmelk of een hartige linzenstoofpot. Er zijn veel recepten beschikbaar die makkelijk, gezond en lekker zijn. Gebruik kruiden en specerijen voor die finishing touch en experimenteer met alternatieven zoals cashewroom, tempeh of jackfruit.
Romige Pompoensoep met Kokosmelk
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 geschilde pompoen in blokjes gesneden
- 1 blik kokosmelk
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl kerriepoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Fruit de ui en knoflook in een pan.
- Voeg de pompoenblokjes en kerriepoeder toe en bak 5 minuten.
- Voeg de kokosmelk toe en laat sudderen tot de pompoen zacht is.
- Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
Hartige Linzenstoofpot
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 g groene linzen
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 wortels, in plakjes gesneden
- 1 paprika, in stukjes gesneden
- 1 ui
- 2 tl paprikapoeder
- 1 laurierblad
Bereiding:
- Kook de linzen volgens de verpakking.
- Fruit de ui, wortels en paprika in een pan.
- Voeg de tomatenblokjes, linzen, paprikapoeder en het laurierblad toe. Laat 20 minuten sudderen.
Welke plantaardige recepten zijn jouw favoriet? Enjoy goodlife!
Vind meer eten en drinken op het lifestyle voor vrouwen platform ladiesgoodlife.