Ben jij op zoek naar een heerlijk tussendoortje dat je zonder schuldgevoel kunt eten? Als je het goede recept hebt, is bananenbrood niet alleen lekker maar ook nog eens gezond. De combinatie van koolhydraten uit de bananen, de amandelmeel en de eiwitten geven een echte energieboost. Hierdoor kun je er ècht weer even tegenaan. Bovendien kost het niet eens veel tijd, moeite en geld om het te maken. Met slechts 5 ingrediënten bereid je deze gezonde snack. Wij delen ons geheime recept…
Een gezond bananenbrood maak je zo
De 5 ingrediënten voor één bananenbrood
- 3 rijpe bananen (liever te rijp dan onrijp)
- 3 eitjes
- 2tl bakpoeder
- Snufje zout, optioneel speculaaskruiden of kaneel
- 150g amandelmeel: amandelmeel is gezonder, glutenvrij en lager in koolhydraten in vergelijking met bloem
Bereidingswijze
Stap 1: Allereerst prak je 3 rijpe bananen met een vork. Pureer eventueel even met de staafmixer.
Stap 2: Vervolgens roer je 3 eitjes een voor een door de geprakte bananen met een garde.
Stap 3: Voeg een snufje zout toe en optioneel de speculaaskruiden en/of kaneel.
Stap 4: Spatel daarna de amandelmeel erdoorheen.
Stap 5: Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een bakpapier in een bakvorm en vet eventueel de zijkanten nog in met boter.
Stap 6: Giet het beslag in de bakvorm. Snijd een banaan dwars door midden en druk beide helften met de binnenkant naar boven lichtjes in het beslag.
Stap 7: Tot slot, bak het bananenbrood 45/50 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden.
Tip: laat het bananenbrood nadat het gebakken is afkoelen onder een theedoek. Snijd het vervolgens in dunne plakjes. Doe ieder plakje in aluminiumfolie en stop in een luchtdichtzakje in de vriezer. Zo geniet je er extra lang van en heb je altijd een lekkere snack in huis of om mee te nemen naar je werk.
Wil je meer lezen over eten en drinken? Lees dan verder op online lifestyle platform ladiesgoodlife